Hautakivet ja muistomerkit

Hautakivi on muisto, joka kestää vuosikymmeniä.

Hautakivet ja muistomerkit

Hautakivimerkki on pitkään kestävä muisto vainajasta. Sen äärellä omaiset käyvät vierailemassa ja tuomassa kukkia tai kynttilöitä. Tämän vuoksi on tärkeää, että hautakivi valitaan huolella vainajan mieltymyksiä kunnioittaen niin, että se kuvastaa tämän elämää.

Laadukas, suomalainen kivi kestää aikaa ja näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä. Näin hautamuistomerkki heijastaa aikaamme myös tulevaisuuden sukupolville. Valikoimassamme on useita kivimalleja, joista autamme sinua valitsemaan sopivimman. Kauttamme saat myös muistolaatat sekä haudalle asetettavat koristepatsaat, muistoesineet ja lyhdyt.

Oriveden myymälän yhteydessä on hautakivimyymälä, jossa nähtävillä on aina yli 10 erilaista hautakiveä. Ähtärin myymälän jatkuvassa hautakivinäyttelyssä on näytillä 6-7 hautakiveä.

Hautakivien suunnittelupalvelu

Tarjoamme myös hautakivien suunnittelupalvelua. Käytössämme on Kivilähteen laadukas 3D-suunnitteluohjelma, jolla teemme asiakkaalle luonnoskuvan hautakivestä ennen sen tilaamista.

Hautakivilaatat

Hautakiveen tai nimilehtoon voidaan lisätä nimi myös nimilaatalla. Laatta tehdään pronssista tai teräksestä, ja se kestää kauniina vuosia. Nimilaatta on helppo tapa lisätä nimi vanhaan hautakiveen, sillä se säästää tilaa ja näin mahdollistaa kiven käytön useamman vainajan muistomerkkinä.

Hautakiven kaiverrus

Vanhaan hautakiveen voidaan kaivertaa uusi nimi, jolloin sama kivi palvelee useamman vainajan muistona. Joskus vanhassa kivessä ei enää ole tilaa uudelle nimelle, mutta siitä ei kuitenkaan esimerkiksi tunnesyistä haluta luopua. Tällöin kiveen voidaan suunnitella lisätilaa alkuperäistä tyyliä hävittämättä.

Hautakiven entisöinti ja kunnostus

Entisöinnillä hautakivi palautetaan alkuperäiseen kuntoonsa. Kivestä puhdistetaan sammal ja muu ajan saatossa kertynyt lika, ja sen kaiverrusten alkuperäinen väri palautetaan maalilla tai kultauksella. Oikaisemme myös ajan myötä vinoon menneet hautakivet.

Kukkakimppu ja vanha valokuva.

Suunnittele hautajaiset Memoria-sovelluksella

lund-logo-green

Palvelemme koko Pohjois-Pirkanmaan alueella

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky

Keskustie 32, 35300 ORIVESI
asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi
050 590 3274
Päivystys liikeajan ulkopuolella 0400 631 100

Avoinna: ma–pe 9–17, la 9–13
Muina aikoina sovitusti.

Meillä on myös hautakivimyymälä (yli 10 hautakivimallia nähtävillä).

ahtari-logo-green-full

Palvelemme koko Etelä-Pohjanmaan alueella

Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy

Ostolantie 12, 63700 ÄHTÄRI
(käynti sisäpihan puolelta)
asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi
040 631 1006

Avoinna: ma–pe klo 9–15
Muina aikoina sovitusti. Myös kukkasitomomme toimii tilauksesta. Otathan yhteyttä.

Myymälässämme on myös muutamia hautakiviä nähtävillä.