Info ja yhteys

Olemme perheyrittäjiä jo neljännessä sukupolvessa. Palvelemme ammattitaidolla ja kunnioituksella Orivedeltä ja Ähtäristä käsin.

lund-logo-green

Palvelemme koko Pohjois-Pirkanmaan alueella

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky

Keskustie 32, 35300 ORIVESI
asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi
050 590 3274
Päivystys liikeajan ulkopuolella 0400 631 100

Avoinna: ma–pe 9–17, la 9–13
Muina aikoina sovitusti.

Meillä on myös hautakivimyymälä (yli 10 hautakivimallia nähtävillä).

ahtari-logo-green-full

Palvelemme koko Etelä-Pohjanmaan alueella

Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy

Ostolantie 12, 63700 ÄHTÄRI
(käynti sisäpihan puolelta)
asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi
040 631 1006

Avoinna: ma–pe klo 9–15
Muina aikoina sovitusti. Myös kukkasitomomme toimii tilauksesta. Otathan yhteyttä.

Myymälässämme on myös muutamia hautakiviä nähtävillä.

Ota yhteyttä / varaa aika

Voit olla meihin yhteydessä oheisella lomakkeella. Valitsethan, haluatko keskustella kukista vai hautajaisten järjestämisestä sekä kummalla paikkakunnalla haluat asioida.


  Kun läheinen kuolee kotiin

  Kuolemantapauksen sattuessa kotona, ensimmäinen hoidettava asia on vainajan kuljetus terveyskeskukseen tai sairaalaan, jossa lääkäri toteaa kuoleman. Tätä kutsutaan viranomaiskuljetukseksi, jonka poliisi tilaa sen hetkiseltä yhteistyökumppaniltaan.

  Viranomaiskuljetuksen aikana hautaustoimisto edustaa viranomaisia, ja siksi esimerkiksi hautauspalveluiden mainostaminen on kuljetuksen aikana kielletty. Voit valita hautaustoimiston vapaasti, sen ei tarvitse sijaita vainajan kotikunnassa.

  Hetkissä mukana

  Kohtaat meidät elämän tärkeissä hetkissä. Tehtävämme on muistuttaa, että elämän jokainen käännekohta on arvokas. Olipa kyseessä arki tai juhla, ilo tai suru, sen äärelle voi pysähtyä tarkastelemaan elämää. Me kuuntelemme ja olemme avuksi parhaalla mahdollisella tavalla.

  Olemme perheyrittäjiä jo neljännessä sukupolvessa. Kunnioitamme perinteitä, koska ne tuovat järjestelyihin ja päätöksiin varmuutta ja turvaa. Arvostamme elämää ja siksi olemme vahvasti läsnä tässä hetkessä. Se on välittämistä, joka kannustaa meitä uudistumaan ja inspiroimaan sekä itseämme että sinua. Huomaat tämän kivijalka-
  liikkeemme sisustuksessa, tuotteissa ja yksilöllisessä tavassamme kohdata sinut.

  Sidomme elämäsi tärkeimmät kimput ja etenemme kanssasi läpi merkittävien elämänvaiheiden. Se on meille elämäntapa – tapa juhlistaa jokaista tärkeää hetkeä.

  Ole oma, upea itsesi

  Meille on tärkeää, että jokainen saa tulla asiakkaaksemme sellaisena kuin on. Jokainen elämä on juhlan arvoinen, ja haluamme olla mukana tukemassa juuri sinun elämäsi tärkeitä hetkiä.

  Tarvitsitpa siis palvelua tai kukkia mihin tahansa tilaisuuteen tai kenelle tahansa elämäsi tärkeälle henkilölle, autamme sinua ilolla.

  Tuemme arjessamme ja toiminnallamme Pride-liikettä.

  Hautaustoimistomme historia

  Yrityksemme juuret ja syntyhistoria ulottuu 1800-luvun lopun Urjalaan, jossa Turkin sodan aikainen veteraani Kumlin aloitti ruumisarkkujen veistämisen tallissaan. Vuonna 1912 Järven suku osti ruumisarkkuveistämön tuolloin jo 80 vuoden ikään ehtineeltä Kumlinilta.

  Liikkeenharjoittaminen aloitettiin Orivedellä vuonna 1921 ja Virroilla 1928. Vuonna 1970 Matti Lund osti liikkeen Järven suvulta. Tuolloin myös liikkeen nimi muuttui nykyiseksi. Matti Lund luotsasi yritystä vuoteen 1998 saakka.

  Vuodesta 1998 alkaen Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lundin liiketoiminnasta Orivedellä ovat vastanneet sisarukset Timo Virtanen ja Marjo Karilainen. Nykyisissä n. 350 m2 tiloissa on jatkuva arkkunäyttely, joka mahdollistaa laajan ja alati vaihtuvan arkkumalliston esilläolon sekä upeat puitteet myös kukkakaupalle. Ähtärin hautaustoimisto ja kukkasitomo perustettiin vuonna 2014 tukemaan Oriveden palvelua.

  Henkilökuntamme vankka ammattitaito ja asiakkaan henkilökohtainen palvelu on aina ollut yrittäjäsuvullemme kunnia-asia. Molemmat nykyiset yrittäjät ovat suorittaneet Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n erityiskoulutuksen HTLH:n eli hautaustoimiston liikkeenharjoittajan tutkinnon. Autamme asiakkaitamme löytämään haluamansa tuotekokonaisuuden tarjoamalla laadukkaita ja tyylikkäitä tuotteita ja korkealaatuista palvelua. Kauttamme saa myös hautakivet ja kivien suunnittelupalvelun. Oriveden myymälässä meillä on esillä yli 10 erilaista hautakiveä. Myös Ähtärin toimipisteellä on muutamia kiviä esillä.

  Kuulumme Memoria-perheeseen

  Hautaustoimistomme on osa valtakunnallista Memoria-hautaustoimistoverkostoa. Memorian osakkaat ovat yksityisiä perheyrityksiä, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä alan palveluiden ja laadun parantamiseksi. Memoria-verkoston ansiosta voimme järjestää hautajaiset ja välittää hautauspalvelut myös toiselle paikkakunnalle.

  Olemme Suomen
  Hautaustoimistojen Liiton
  jäseniä

  Kuulumme Suomen Hautaustoimistojen Liittoon. Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry tuo yhteen hautausalan asiantuntijat, järjestää jäsenilleen säännöllistä koulutusta ja huolehtii näiden edunvalvonnasta. Liiton jäsenenä noudatamme hautaustoimistojen eettisiä ohjeita sekä hautausalan yleistä eurooppalaista standardia.

  Olemme Suomen
  Kukkakauppiasliiton
  jäseniä

  Suomen Kukkakauppiasliitto on kukkakauppiaiden ja floristisen alan koulutuksen tai tutkinnon suorittaneiden valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton toiminta keskittyy erityisesti jäsenten edunvalvontaan, koulutus- ja kilpailutoimintaan, alan tunnettuuden lisäämiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön.